Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apporteer Trofee en de uitreiking van de Ben Koolen Bokaal

november 19

Op zaterdag 19 november sluiten we het afgelopen jachthondenwedstrijdseizoen af met onze jaarlijkse wedstrijd De Apporteer Trofee. Dit jaar komen tien mooie combinaties tegen elkaar uit in Lochem voor een felbegeerde Trofee en een plaatsing voor de Champions Trophee in februari volgend jaar. De beste dual purpose Flatcoated Retriever (met de kwalificaties op werk en exterieur ontvangt de Ben Koolen Bokaal.

Iedereen is van harte uitgenodigd.Kom kijken naar mooi jachthondenwerk en maak er samen met ons een gezellige dag van op de prachtige en gezellige Waltakke aan de Bolksbeekweg 7 in Lochem.

Deelnemende combinaties

Amber den Hoed met Casey (Mhila-Casey Umbra Fida) winnaar van de Apporteer Trofee 2021 en de Ben Koolen Bokaal (foto). Voor de derde keer zijn ze uitgenodigd voor de AT/BKB van de FRC en daar is Amber mega trots op. “Het zal ook ons een-na-laatste huzarenstukje worden. Casey wordt in april 10, is nog mega fit, heeft er nog heel veel plezier in, maar het is mooi geweest. De altijd brave Casey begint nu de attitude te krijgen dat al die commando’s niet meer voor haar gelden. Op deze respectabele leeftijd weet ze het allemaal wel…. We gaan lekker jagen, zonder druk nog wat dummies halen en als afleiding fungeren op de trainingen van haar zus Janne. Vorig jaar mochten we de prachtige AT bokaal mee naar huis nemen alsmede de BKB bokaal. Deze hebben een jaar staan pronken in de woonkamer. Wie weet lukt het dit jaar nog één keer, we gaan het zien. In elk geval maken we er een gezellige, sportieve dag van en gaan we van elkaar genieten!”.

Marc den Hoed met Janne (Flat Our Pride Amazine Jane)
Voor de tweede keer treden Marc en Janne aan op de AT/BKB van de FRC. Marc vindt het een hele eer. Hij heeft, zo schrijft hij zelf, een soort haat-liefde verhouding met Janne. “Haar passie zit zowel haarzelf als mij regelmatig in de weg. Ik bewonder haar drive enorm, maar vaak is ze ook ’too hot to handle’. Als eerste hondje, voor mij in de jachthondensport, is zo’n Ferrari een hele uitdaging. Gelukkig beginnen de jaren ondertussen bij Janne én bij mij een beetje te tellen en worden we beide een tikkeltje rustiger. De puzzelstukjes vallen langzaam op z’n plek en we kunnen samen vast nog veel mooie dingen laten zien, zolang het met haar blessure goed gaat.
Ik wens iedereen een hele mooie sportieve dag!”

Joyce Hoogeveen met Syrah (Blue as you of the Brightly Dunes)
Syrah is de tweede Flatcoat van Joyce. Ze is super trots dat ze mee mogen doen aan de Apporteer Trofee van de FRC. Syrah is een vriendelijke, vrolijke flatcoat die makkelijk is in de omgang met andere honden en mensen. Joyce schrijft: “Ik heb veel van haar geleerd en wij trainen altijd met veel plezier. In 2020 heeft zij mij een mooi nest van 8 pups gegeven waarvan een teefje bij ons is gebleven, waar ik natuurlijk ook mee train. Wij gaan vooral voor een mooie dag met elkaar en de andere deelnemers. Ik wens alle deelnemers heel veel succes”.

Anke Molijn met Toep (First Lady of the Brightly Dunes)
Anke is trots dat zij met Toep voor de tweede keer geplaatst is voor de FRC Apporteer Trofee. Anke: “Vandaag precies acht jaar geleden kwamen de elf pupjes van Pippa ter wereld. Het eerste meisje was Toep, wat een onbeschrijfelijk geluk! Anke waardeert fokker Marjan: “Zo bijzonder dat we dat hebben mogen meemaken”.
Intens geniet ik van de trainingen met Toep, bij Maaike Kort , vanaf 8 weken oud. Ook bij Benno Wendt, helaas helaas tot december, dan emigreert hij helemaal ;). En dit jaar mochten wij meetrainen bij de map A training van Martin Hogenbirk. Heel veel dank ! Het afgelopen jaar hebben we mede daardoor mooie WT A’s gehaald en een MAP A. We verheugen ons op de 19e en gaan samen genieten. Voor iedereen een hele mooie bijzondere dag toegewenst!”.

Anneke Nobel met Floor (Twitterpated Say It In French)
Anneke heeft al 23 jaar Flatcoats en mocht vorig jaar voor de eerste keer met Floor meedoen aan de AT.
Anneke schreef vorig jaar dat Floor haar, zoals ze het zelf formuleert ‘mindere puntjes’ heeft, maar ze werkt ook heelgraag. De AT was een bijzondere extra ervaring. Afgelopen jaar hebben ze samen stappen gezet met als resultaat dat ze dit jaar weer uitgenodigd zijn voor de AT. Ze doet graag mee met Floor en gaat wederom genieten en er een gezellige dag van maken.

Jacques Stadhouder met Yeppe (Yeppe-Sian von den Bestthorritzen) Vorig jaar waren zij ook van de partij en nu is weer zover. Jacques beschouwt het als een grote eer. Jacques heeft als lid van diverse Jachtcommissie’s vaak samen met collega’s de eindejaar-wedstrijden georganiseerd. “Maar mee mogen doen met je eigen hond voegt toch een totaal andere dimensie toe”, voegt Jacques daar aan toe. “Door o.m. de trainingen bij Theo Cornelissen en zijn team hebben wij de C-, B- diploma’s, WT’s, een MAP-B, en de 2 SJP-A diploma’s kunnen halen en via een ontspannen en vooral positieve trainingsopbouw hebben we dit jaar een MAP-A en een WT-A gehaald. Nog steeds ga ik uit van mijn credo: vooraf geen doel stellen, gewoon kijken hoe het gaat en vooral groot respect hebben voor het eigene van Yeppe, wetende dat hij een Flatcoat is. Er is nu een argument bijgekomen: een Flatcoat oudert als goede wijn. Straks, eind 2022 staan de twee Jacobussen, twee naamgenoten – Yeppe is namelijk Oost-Fries voor Jacob, mijn doopnaam. Maar daar kwam ik pas veel later achter – twee maatjes, weer samen in het veld.”

Jacquelien Trijssenaar met Bica (Bica Boyar van het Lingenest) Jacqueline: “Ik woon met mijn twee Flatcoated Retrievers Dazzle en Bica in Krimpen aan de Lek en werk als dierenarts in Krimpen aan den IJssel. Vanaf 1990 heb ik Flatcoats en tot nu toe ben ik het ras trouw gebleven. Bica is inmiddels mijn zesde. Ze is super vriendelijk naar alles en iedereen en zeer eigengereid. In september is ze 5 jaar geworden en haalde ze haar eerste SJP A diploma. Daaruit volgt nu de uitnodiging voor de Apporteer Trofee. Dit niveau is wel ineens een flinke stap hoger voor haar. Ik vind het leuk om mee te mogen doen, maar zie het dit jaar vooral om samen met Bica ervaring op te doen. Ik wens iedereen veel succes en vooral veel plezier op 19 november”.

Birgitte van Vondelen – Jørgensen en samen met Rumi (Flow of Spirits Silver Skipper)
Ze hebben door veel pech vorig jaar niet mee kunnen doen, maar mogen dit jaar weer aanschuiven in de trofee rij. Rumi heeft haar sporen in show en jachtpraktijk verdiend. Ze blijft haar voorjager verrassen. Brigitte schrijft dat Rumi haar grootse leermeester is op hondengebied. “Door haar enorme enthousiasme en passie is het soms een hele klus om haar te begeleiden, ik faal dan ook regelmatig in de balans houden. Het vele falen heeft ook gezorgd voor het aanwakkeren van vasthoudendheid en begrip – Rumi heeft mij gedwongen om alles keer op keer op nieuw uit te vinden. Ik ben haar heel dankbaar hiervoor. Het heeft mij op plekken gebracht waarvan ik nooit had durven dromen, zowel letterlijk als figuurlijk. Het mooiste blijft ondanks alles hoe ze in het jachtveld is. Veel jagers vinden haar op een staande hond lijken – altijd neus in de wind en met gepaste ongehoorzaamheid de laatste vogel binnen galopperen. Mijn doel is zoveel genieten als ik kan. Ik hoop natuurlijk dat het een sportieve en memorabele dag wordt – ik wens alle deelnemers, keurmeesters en vrijwilligers ook een prachtige dag toe met mooi flatcoated werk.”

Frans de Vries met Déroy (Flow of Spirits Red Admiral) Frans: “Déroy is een echte Flatcoat. Hij kan fantastisch werk laten zien. Ik hoop dan ook op een fantastische AT waarbij wij alle facetten van de flatcoat kunnen laten zien. We hopen dan ook op een mooie dag waarbij we mooi honden werk kunnen laten zien. We wensen dan ook alle deelnemers, keurmeesters en helpers een fantastische dag toe.”

Mieke Wekking met Muis (Flat Fellows Fairy Floss)
Mieke is reuzeblij met de uitnodiging. Muis is door Mieke zelf gefokt en met haar moeder Mexxie mocht Mieke al een aantal jaren geleden deelnemen aan de AT. Mieke kan terug kijken op een superleuke dag met uitdagende proeven en gezellige mensen en dat precies wat ze nu ook verwacht. Mieke: “Mijn focus lag dit jaar op het behalen van een SJP A diploma. Vanwege een uitpuilende agenda (koop ander huis, grote verbouwing en aanstaande verhuizing) hebben we dit seizoen geen WT’s en MAP’s gelopen. Mee mogen doen aan deze speciale wedstrijd is daarmee voor mij een heerlijk toetje. Bij voorbaat wil ik de organisatie en medewerkers hartelijk danken en een fijne dag toewensen. En natuurlijk ook succes, sportiviteit en veel plezier voor alle deelnemers.”

Gegevens

Datum:
november 19
Evenement Categorie:

Locatie

De Waltakke Lochem
Bolksbeekweg 7
Lochem, 7241 PH
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *