FORGOT YOUR DETAILS?

KCM

Kampioenschapclubmatch 2022

Op 28 mei vindt de KCM plaats op de Selvia Hoeve in Werkendam (Het Kooike 2)

Keurmeesters dit jaar zijn:

Mrs. Jan Egginton (UK)

Mevr. Marjo Hahné (NL) 

Mrs. Marie Carlsson (SE) 

Inschrijving is open op ONLINEDOGSHOWS

De KCM valt in het jubilieumfeestweekend. Voor leden van FRC zijn er op vrijdag 27 en zondag 29 diverse workshops en lezingen. Dus maak er een gezellig weekend van in de Biesbosch.

De KCM van de FRC is een boeiende show van exterieurkeuringen van Flatcoated Retrievers in alle leeftijdsklassen, van pup tot veteraan!  Het is ook een gelegenheid om bij te kletsen met oude bekenden en kennis te maken met de Flatcoated Retriever en de FRC.
De show wordt opgeluisterd met kraampjes en gezellige horeca.

"Toen ik voor het eerst met Finn meedeed met de show, ben ik bijtijds begonnen met het netjes staan en lopen. Er komt best wel wat bij kijken. Met stoeltje, parasol, spullen voor Finn en een goed humeur kwamen we het terrein op. Ik vond het gelijk al leuk. Gelukkig deden ook de broers en zussen van Finn mee, dus dat werd al gauw een gezellig clubje. De sfeer was super met allemaal mooie viervoeters, prachtig weer, een mooie locatie en veel gezelligheid."
2019 - Ariette, Marc en Finn

SHOW
De Flatcoated Retrievers worden per klasse door een keurmeester beoordeeld volgens de rasstandaard. Per klasse worden er vier honden geplaatst. Elke eerste geplaatste hond met de kwalificatie ‘uitmuntend’, gaat door naar de ere-ring. Daar worden de beste reu en de beste teef gekozen. Vervolgens wordt uit deze twee uiteindelijk ‘De beste Flatcoated Retriever van het jaar’ gekozen. Deze mag zich de Clubwinnaar noemen! De beste reu en beste teef komen ook nog in aanmerking voor het dubbel CAC (Certificat d’Aptitude au Championnat). 

De KCM wordt georganiseerd volgens het Kynologisch Reglement (en met toestemming) van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. 

INSCHRIJVEN!

Bij het bepalen in welke klas je hond thuishoort, is de dag waarop de hond geshowd wordt beslissend.

De indeling is als volgt:

Individuele klasssen 

 • JONGSTE PUPPYKLASSE - 4 tot 6 maanden
 • PUPPYKLASSE - 6 tot 9 maanden
 • JEUGDKLASSE - 9 tot 18 maanden
 • TUSSENKLASSE - 15 tot 24 maanden
 • OPEN KLASSE - vanaf 15 maanden
 • GEBRUIKSHONDEN KLASSE - vanaf 15 maanden
 • KAMPIOENSKLASSE - vanaf 15 maanden
 • VETERANENKLASSE - vanaf 8 jaar
 • FOKKERSKLASSE- Vanaf 9  maanden,  door  exposant  gefokt

Collectieve klassen

 • FOKKERIJKLASSE - Minimaal 3,  maximaal 5  honden van  zelfde fokker,  mogelijk  verschillende  eigenaren
 • KOPPELKLASSE - Reu en teef  van dezelfde eigenaar
 • NAKOMELINGENKLASSE - Reu of teef  met minimaal 3, maximaal  5 eerste generatie nakomelingen

"Direct na de KCM houden we ons alweer bezig met de volgende KCM. Onze ambitie is om het evenement vooral voor iedereen een leuk feest te maken met een parade voor de kinderen met hun flatcoat, gezellige spelletjes en interessante demo’s. Het moet een dag zijn zoals onze flatcoats dat zijn: blij en gezellig."

Deelnemen als standhouder of deskundige
Wil je met je winkel in een stand tijdens de KCM op het terrein staan? Of vind je het leuk om een demonstratie gegeven van een hobby, sport of spel? Ben je deskundig op een bepaald terrein en wil je je kennis delen? Stuur een mail naar evenementencommissie@frc-nl.com

"Elk jaar, op vrijdag en zaterdag na Hemelvaart, is een groep vrijwilligers in touw. Het terrein wordt opgebouwd met tenten, stoelen, tafels, hekjes, linten, wegwijzers en vlaggen. Keurmeesters worden van het vliegveld opgehaald en verwelkomd met een ‘keurmeestersdiner’. Op de zondag van het evenement begint de dag weer vroeg om klaar te zijn voordat de eerste exposanten het terrein opkomen. Gelukkig maken veel handen licht werk."

TOP