FORGOT YOUR DETAILS?

KCM

Het grootste, leukste en gezelligste evenement van de FRC

Kampioensclubmatch

3 oktober 2021 in Nieuwegein 

Op het terrein van de KCM strijken jaarlijks tussen de zeventig en honderd exposanten (deelnemers) neer met een of meerdere Flatcoated Retrievers. Naast de show wordt er meestal ook een jachtproef georganiseerd en zijn er allerlei andere leuke en gezellige demonstraties, miniworkshops en spelletjes. Er zijn winkels/standhouders aanwezig met spelletjes, riemen, jachtspullen, voer en lekkere snacks. In de kantine is er gelegenheid om wat te eten en te drinken.

Iedereen welkom
De KCM is een leuk evenement om eigenaren van nestgenoten, fokkers en andere FRC-leden te ontmoeten. Het evenement staat open voor leden en niet-leden uit binnen- en buitenland. Mensen die willen kennismaken met het ras en de vereniging zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Kom je voor het eerst, dan helpen we je graag met alle voorbereidingen. Door de FRC wordt er in de maanden voor de KCM een workshop Ringtraining gegeven. Houd de agenda in de gaten. Je kunt ook met al je vragen terecht bij de werkgroep, stuur gerust een mail naar kcm@frc-nl.com 

"Toen ik voor het eerst met Finn meedeed met de show, ben ik bijtijds begonnen met het netjes staan en lopen. Er komt best wel wat bij kijken. Met stoeltje, parasol, spullen voor Finn en een goed humeur kwamen we het terrein op. Ik vond het gelijk al leuk. Gelukkig deden ook de broers en zussen van Finn mee, dus dat werd al gauw een gezellig clubje. De sfeer was super met allemaal mooie viervoeters, prachtig weer, een mooie locatie en veel gezelligheid."
2019 - Ariette, Marc en Finn

SHOW
De Flatcoated Retrievers worden per klasse door een keurmeester beoordeeld volgens de rasstandaard. Per klasse worden er vier honden geplaatst. Elke eerste geplaatste hond met de kwalificatie ‘uitmuntend’, gaat door naar de ere-ring. Daar worden de beste reu en de beste teef gekozen. Vervolgens wordt uit deze twee uiteindelijk ‘De beste Flatcoated Retriever van het jaar’ gekozen. Deze mag zich de Clubwinnaar noemen! De beste reu en beste teef komen ook nog in aanmerking voor het dubbel CAC (Certificat d’Aptitude au Championnat). 

De KCM wordt georganiseerd volgens het Kynologisch Reglement (en met toestemming) van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. 

INSCHRIJVING

De inschrijving voor de KCM is open tot 31 augustus via deze link naar Onlinedogshows.

Profiteer van vroegboekkorting van € 5,- per hond door in te schrijven voor 1 juli. 

"Direct na de KCM houden we ons alweer bezig met de volgende KCM. Onze ambitie is om het evenement vooral voor iedereen een leuk feest te maken met een parade voor de kinderen met hun flatcoat, gezellige spelletjes en interessante demo’s. Het moet een dag zijn zoals onze flatcoats dat zijn: blij en gezellig."

Deelnemen als standhouder of deskundige
Wil je met je winkel in een stand tijdens de KCM op het terrein staan? Of vind je het leuk om een demonstratie gegeven van een hobby, sport of spel? Ben je deskundig op een bepaald terrein en wil je je kennis delen? Stuur een mail naar evenementencommissie@frc-nl.com

"Elk jaar, op vrijdag en zaterdag na Hemelvaart, is een groep vrijwilligers in touw. Het terrein wordt opgebouwd met tenten, stoelen, tafels, hekjes, linten, wegwijzers en vlaggen. Keurmeesters worden van het vliegveld opgehaald en verwelkomd met een ‘keurmeestersdiner’. Op de zondag van het evenement begint de dag weer vroeg om klaar te zijn voordat de eerste exposanten het terrein opkomen. Gelukkig maken veel handen licht werk."

TOP