FORGOT YOUR DETAILS?

Wie zijn wij?

Gek op de Flatcoated Retriever.

Wij zijn helemaal gek van de Flatcoated Retriever. Die passievolle, speelse hondenvriend geeft kleur en sprankeling aan het leven en dat is wat ons met elkaar verbindt. 

Leden en vrijwilligers 

De FRC is met ruim 1200 leden de grootste Flatcoated Retriever rasvereniging in Nederland. Het is een bloeiende en actieve vereniging waar elke eigenaar van een Flatcoated Retriever wel iets van zijn gading kan vinden. De FRC is een vrijwilligersvereniging en is van ons allemaal. Jouw betrokkenheid en bijdrage is daarbij belangrijk, hoe klein of groot ook. 

Voel je vooral uitgenodigd om mee te denken en mee te doen. De FRC wil er zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de Flatcoated Retriever.

  • Wij dragen bij aan de ontwikkeling van het ras op het gebied van gezondheid, gedrag en werk. 
  • Wij ondersteunen nieuwe (pup)eigenaren bij de opvoeding en training van hun Flatcoated Retriever.
  • Wij stimuleren het actief bezig zijn met de Flatcoated Retriever.

Oprichting 

Op 2 september 1972 is de Flatcoated Retriever Club (FRC) opgericht als belangenvereniging ten behoeve van de ontwikkeling van de Flatcoated Retriever. De doelstelling was (en is nog steeds) om georganiseerd werk te maken van behoud en verbetering van de kwaliteit van het ras. De grondregels van de vereniging zijn notarieel vastgelegd in statuten; Statuten dd. 9-2-2011. Deze zijn gedeponeerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De praktische uitvoering en interne procedures staan in het ‘Huishoudelijk Reglement’.
De FRC is als vereniging aangesloten bij de landelijke Kynologische organisatie Raad van Beheer.

Code van Ethiek

In 2013 is een Code van Ethiek opgesteld waarin normen en waarden vastgelegd zijn. De Code van Ethiek is zowel van toepassing op fokkers als op leden van de FRC. Niet bedoeld als keurslijf, maar als richtlijn voor onze waarden en normen. 

TOP