Wilt u een Flatcoated Retriever aanschaffen?

Indien men een rashond wil aanschaffen doet men dat via een fokker die aangesloten is bij de officiële rasvereniging die de belangen van het desbetreffende ras behartigt. Voor de Flatcoated Retriever is dat o.a. de Flatcoated Retriever Club.

Wanneer een lid van de FRC met een teefje wil fokken zal deze ervoor zorgen dat de beide ouderdieren aan de volgende voorwaarden van het fokreglement van de FRC voldoen:

  • beide ouderdieren dienen in het bezit te zijn van een door de Raad van Beheer erkende stamboom
  • verplichte gezondheidseisen zijn dat beide ouderdieren
  • in het bezit zijn van een geldige uitslag van het heuponderzoek (HD)
  • in het bezit zijn van een geldige uitslag van het knieonderzoek (PL)
  • in het bezit zijn van een geldige uitslag van het oogonderzoek (PRA/Cataract) die niet ouder dan een jaar mag zijn

Aanvullende voorwaarden zijn dat:

  • een of beide ouderdieren een apporteerdiploma zoals een Clubcertificaat, een KNJV-diploma, de GWI (voormalig Retrievertest)of een buitenlands werkdiploma bezitten
  • twee tentoonstellingsresultaten behaald hebben op een CAC/CACIB tentoonstelling of de Kampioenschapsclubmatch van de FRC met minimaal de uitslag ZG (Zeer Goed)

Indien beide ouderdieren aan bovenstaande voorwaarden voldoen en bij voorkeur ook aan de aanvullende voorwaarden dan ontvangt de fokker een goedkeuring van zijn fokplan dat hij u graag zal tonen zodat u weet dat u bij de juiste fokker bent.

Op de leeftijd van 7 weken worden er bij de pups puppytestjes gedaan waarover u alles op de website van de FRC kunt lezen. Het observeren van het nest door de fokker in combinatie met de uitslag van deze testjes moet er toe leiden dat de juiste pup bij de juiste eigenaar terecht komt. Daarom is het voor de fokker belangrijk te weten wat uw verwachtingen van de pup zijn zeker als u plannen in een bepaalde richting heeft.

De Flatcoated Retriever is een actieve, vrolijke, levendige, sociale, soms eigenwijze en gevoelige apporterende jachthond die zeker geen genoegen neemt met 4x per dag een blokje rond. Hij wil graag met en voor de baas iets doen. Een zeer consequente maar niet harde opvoeding is belangrijk.

Door een gericht fokbeleid probeert de rasvereniging de typische eigenschappen van de Flatcoated Retriever te bewaren en waar mogelijk te verbeteren gekoppeld aan een goede gezondheid en een mooi exterieur. Ondanks dit alles kan ook de rasvereniging nooit 100% garantie geven.

U vindt de nesten, ook de geplande nesten, op onze website. Maak er gebruik van!