FORGOT YOUR DETAILS?

Van belangstelling tot pupkoper

Je nest staat vermeldt op de website van de FRC onder Pups - geboren. Aspirant-pupkopers kunnen zien welke nesten gepland, gedekt en geboren zijn. Gezondheidsuitslagen kunnen worden opgezocht op de website van de Raad van Beheer en in ZooEasy. Voor algemene informatie over het ras en de nesten kunt u contact opnemen met het secretariaat van de begeleidingscommissie BCsecretariaat@frc-nl.com

N.B. Een buitenlandse reu moet voldoen aan de eisen van zijn land. Het kan daarom voorkomen dat deze reu geen werk/show kwalificaties bezit maar dat het nest toch wordt vermeld onder nesten met een goedgekeurd fokplan. 

Doordat de geplande nesten tegenwoordig snel op nestenlijst op de website van de FRC worden geplaatst wordt een fokker  al in een vroeg stadium benaderd door belangstellenden. Als fokker ben je verantwoordelijk voor de verkoop van de pups. De FRC adviseert fokkers om gedegen onderzoek te doen naar de geschiktheid van belangstellenden. Maak kennis en nodig ze uit om op bezoek te komen. Vraag naar waar de belangstelling voor een Flatcoated Retriever vandaan komt. Als fokker maak jij een keuze of mensen in aanmerking komen voor een pup.  Doe geen vroegtijdige toezegging over een pup. Wacht rustig op de puppytest en maak daarna een keuze. 

Wil je de kopers van jouw pups zo vroeg mogelijk wijzen op het belang van het onderzoek op erfelijke afwijkingen, te weten heupdysplasie (HD), Patella Luxatie (PL) en erfelijke oogafwijkingen, en hen aanraden dit te laten doen op een leeftijd tussen 12 en 18 maanden. Vertel hen ook over de uitnodiging voor de Fokdag als het nest ruim 1,5 jaar oud is en dat hun aanwezigheid daar erg op prijs wordt gesteld. Vertel er ook bij dat dit niet alleen belangrijk is voor jouw als fokker maar ook voor het fokbeleid van de FRC en voor het ras in het algemeen. Als men dit in een vroeg stadium al weet zal later de bereidheid om hieraan mee te werken groter zijn.  

Bijna alle fokkers van de FRC bepalen zelf, en terecht, welke pup het meest geschikt is voor een bepaalde puppykoper. Zij doen dit op basis van wat zij zelf in de pup hebben gezien en op basis van de puppytest. Maak tijdig duidelijk (als je dat wilt) dat men niet zelf een hondje kan kiezen en leg ook uit dat het je om de beste ‘match’  gaat. Dit voorkomt dat men zich al gaat focussen op een pupje dat misschien niet zo geschikt  is voor een bepaalde eigenaar. Inventariseer goed wat men met de pup voor ogen heeft. Wordt het een huishond – en hoe is de gezinssamenstelling-, wil men gaan fokken, gaat men jagen b.v. of behendigheid doen? Leg in dat verband ook het nut van de puppytest uit. 

TOP