FORGOT YOUR DETAILS?

Puppytest

Op de leeftijd van ongeveer zeven weken wordt door puppytesters van de FRC de FRC-puppytest afgenomen. Je wordt ruim van tevoren gebeld of gemaild door de puppytesters om een afspraak te maken. 

Voor de puppytest kunnen de pups niet slagen of zakken. Het doel is het in kaart brengen van het karaktertje van de pup waardoor de match baas/ hond beter gemaakt kan worden. In het eindverslag wordt in het kort het karaktertje van de pup beschreven en een richtlijn meegegeven voor de opvoeding. Je wordt dringend geadviseerd deze informatie te delen met de toekomstige eigenaar. Geef eigenaren uitleg over de puppytest van hun hondje. Indien je dit wilt kunnen de puppytesters je aan de hand van de testuitslag adviseren bij het plaatsen van de pups. 

Na het matchen van pups met potentiële pupkopers vul je op het fokkerijkformulier de tabblad  ‘Puppytest nestkenmerk’ en ‘Namen pups en nieuwe eigenaren’ in en stuurt  deze naar de BC.  

De koopovereenkomst in het fokkerijformulier  is dan automatisch per pup ingevuld met alle al bekende gegevens. Je moet hierin nog wel de uitslagen van de gezondheidsonderzoeken en de show- en werkkwalificaties van de beide ouders invullen. Daarna kun je het koopcontract per pup verder compleet maken.  Stuur de koopovereenkomst vóór de pup wordt opgehaald digitaal ter inzage naar de nieuwe eigenaar. Indien je  dit wilt kun je er een eigen bijlage bijvoegen die je  aan de papieren koopovereenkomst vastniet.  

TOP