FORGOT YOUR DETAILS?

Indienen van fokplan

Voor het indienen van het fokplan en alle andere daaropvolgende administratie heeft de FRC  een fokkerijformulier. Het formulier bestaat uit verschillende tabbladen die per fase ingevuld moet worden, dus alle formulieren die je nodig hebt bij het fokken van een nest; vanaf de aanvraag tot aan het moment dat de pups naar hun nieuwe eigenaar gaan.

Het eerste tabblad is ‘Aanvraag beoordeling Fokplan’. Je vult als fokker dit tabblad in bij voorkeur vóór de dekking, maar altijd vóór de geboorte van het nest, en stuurt deze volledig ingevuld  samen met de vereiste gegevens  naar de begeleidingscommissie: BCsecretariaat@frc-nl.com. Let op! Je vult zelf het Fokkerijformulier volledig in. 

Gegevens meesturen van beide ouderdieren, indien de volgende gegevens niet in ZooEasy staan: 

  • Volledige Stamboom (3 generaties) 
  • HD uitslag, PL uitslag en een recente uitslag oogonderzoek  
  • Eventueel de uitslag van overige onderzoeken.  
  • Werkuitslagen, minimaal SJP C diploma of Clubcertificaat C, GWI (voormalig Retrievertest), indien aanwezig. 
  • 2 showuitslagen waarbij minimaal een ZG kwalificatie is behaald, indien aanwezig.  
  • Kopie van de in ZooEasy ontbrekende gegevens. 
  • Indien u de gegevens in ZooEasy niet kunt inzien dan kunt u het secretariaat vragen om de ontbrekende gegevens aan u door te sturen. 

De aanvraag wordt gecontroleerd: voldoet het Fokplan aan het VFR? Wil je advies dan kan dat, geef dat wel nadrukkelijk aan bij het secretariaat. De verantwoordelijkheid voor deze fokcombinatie ligt bij jouw als fokker. Binnen 2 weken ontvangt je schriftelijk bericht van de begeleidingscommissie. Het geplande nest komt vervolgens op de website van de FRC onder de kop: Pups - Overzicht nesten. Meldingsnesten worden onderaan de lijst geplaatst.

Let op: Voor iedere keer dat er met een zelfde teef gefokt wordt is een nieuwe toetsing vereist.

 

TOP