Fokdag 17 maart 2024

De inschrijving is gesloten.

Je hebt van de fokker van je hond een uitnodiging ontvangen voor de fokdag op 17 maart 2024 in Ermelo of je wil je hond los inschrijven voor een exterieurkeuring en/of gezondheidsonderzoeken.

Door de fokker uitgenodigde honden
De kosten voor de fokdag voor uitgenodigde honden zijn €30,- inclusief een exterieurverslag. Dit exterieurverslag telt als één van de 2 verplichte showverslagen mocht je in de toekomst met je reu of teef willen fokken. Dit showverslag wordt officieel erkend door de FRC.

Exterieurkeuring.
Losse deelnemers exterieurkeuring (niet voor honden uit nesten die zijn uitgenodigd door de fokker) De kosten voor de exterieurkeuring zijn €15,-. Dit exterieurverslag telt als één van de 2 verplichte showverslagen mocht je in de toekomst met je reu of teef willen fokken. Dit showverslag wordt officieel erkend door de FRC.

Gezondheidsonderzoeken (voor uitgenodigde en losse deelnemers)
Je kunt ook twee belangrijke onderzoeken laten uitvoeren. Dit zijn de Patella Luxatie (gereduceerd tarief) en oogonderzoeken.

De kosten van het Patella Luxatie-onderzoek bedragen €32,50 zonder registratie bij de Raad van Beheer en €37,50 met registratie. De Flatcoated Retriever Club vindt dit onderzoek erg belangrijk en heeft daarom besloten om een deel van de onderzoekskosten op zich te nemen als de hond ook deelneemt aan de fokdag of voor flatcoated retrievers waarvan de eigenaar lid is van de FRC. Je betaalt dan slechts €17,50 voor het onderzoek zonder registratie of €22,50 met registratie. Je krijgt altijd een uitslag. De uitslag met registratie zal ook gemeld worden bij de Raad van Beheer.

De kosten van het ECVO Oogonderzoek bedragen € 60,– zonder Gonio-onderzoek en € 100,– met Gonio-onderzoek.

Uiterlijk een week voorafgaand aan de fokdag ontvang je een mail met de laatste informatie en de planning.