Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshops Jubilieumfeestweekend 27 mei 2022

mei 27

Vrijdag 27 mei staat in het teken van sport, spel en heel veel gezelligheid. Er zijn actieve workshops waarin beweging, plezier en ontspanning met je hond centraal staan. Je kunt ook genieten van een aantal demonstraties van mooie combinaties op het gebied van treibball en agility. Laat je inspireren door Jantine Veldhuyzen in haar workshop over de verbinding en contact met je hond tijdens loslopen, leer van Fay Scheel hoe je je hond kan verzorgen of van Djenna Poel wat je kunt doen als je hond eerste hulp nodig heeft.

De dag start om 9.30 uur en is verdeeld in tijdsblokken. We lunchen rond 12.30 uur.
De middag begint om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

De prijs voor twee workshops is €35,- en voor vier workshops betaal je €55,-.

Je stelt je eigen programma samen. Je kunt kiezen uit de onderstaande workshops. In het aanmeldformulier maak je je persoonlijke voorkeurslijst. We gaan ons best doen om zoveel mogelijk te voldoen aan de voorkeuren. De meeste workshops hebben een beperkt aantal plaatsen en sommige zitten vol. Dus hoe meer voorkeuren je opgeeft hoe meer kans er is dat je mee kunt doen.

INFORMATIE OVER DE VERSCHILLENDE WORKSHOPS

Treibball
Treibball, ook wel ‘drijfbal’ genoemd, is een betrekkelijk nieuwe sport in Nederland. Het doel is om je hond zo te sturen dat hij een maximum van 8 ballen in het doel drijft over een afstand van 20 meter. Maar dan heb je het over de supertop. Je begint uiteraard met 1 bal en een afstand van 5 meter. Er wordt gebruik gemaakt van grote, lichtgewicht antiplof ballen en er zijn veel variaties in het spel, soms staan er nummers op de ballen of moet de hond de ballen in een bepaalde volgorde van kleuren drijven. Wie het snelst is, heeft gewonnen. In de wedstrijdvariant gaat het om snelheid, volgorde en/of een parcour met hindernissen. De hond moet leren de bal te verplaatsen met zijn neus, borst of poten. Retrieven en dirigeren zijn typische jachthondeneigenschappen die hier goed van pas komen. Marlouke Roos van Sportdog leert ons met haar team de beginselen van deze leuke sport en geeft demo’s op wedstrijdniveau. NOG 5 PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Agility
Deze behendigheidssport vinden Flatcoateds ontzettend leuk om te doen. Het is de bedoeling je hond zo snel en behendig mogelijk over een parcours met diverse hindernissen te sturen. Op een mooie baan met verschillende toestellen kun je samen met je hond onder leiding van keurmeester en instructeur Hans Heijboer de eerste stappen in agility zetten. Voorop staat uiteraard veel plezier samen met je hond. Vanaf 5 maanden kun je met je hondje agility gaan opbouwen. Het echte werk begint pas ergens tussen de 15 en 18 maanden, als de honden volgroeid zijn. Willeke Scheel laat met haar Flatcoated Retriever Paige zien waar je naar toe kunt werken met je hond. NOG 5 PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Balans en coördinatie
Balans- en coördinatietraining zorgt voor een beter lichaamsbewustzijn en een betere aansturing van de spieren. Rompstabiliteit, kracht in de kleinere spiergroepen, conditie en coördinatie zijn voorwaarden om blessures te voorkomen, maar vraagt ook om deskundige kennis. Martina Thomas van Stip op de horizon begeleidt de groep in de oefeningen met diverse materialen. Het vraagt ook wat van je eigen behendigheid. We doen het rustig aan, want deze activiteit is heel inspannend voor de honden die het niet gewend zijn. Voor jonge hondjes en senioren past Martina de oefeningen aan. NOG 2 PLEKKEN IN DE MIDDAG!

Hoopers
Hoopers is geschikt voor elke hond die het leuk vindt om met zijn baas bezig te zijn. De hond moet een parcours afleggen in een logische, vloeiende lijn onder hoops en door tunnels, langs hekjes en tonnen. Als baas blijf je in een vlak staan en stuur je je hond dus op afstand. Jij en je hond moeten dus een goed contact hebben. De fysieke belasting is laag en tegelijkertijd wordt de hond mentaal goed uitgedaagd. Deze activiteit is ook geschikt voor jonge honden en veteranen. Marjan Bosgoed, winnaar Nederlands Kampioenschap Hoopers 2021, neemt je graag mee in een eerste les hoopers. NOG 5 PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Speuren
Speuren is een van de fijnste disciplines binnen het speur- en zoekwerk. Je hond werkt zelfstandig een geurspoor uit. Ook worden er voorwerpen op het spoor gelegd die de hond moet leren ‘verwijzen’ of apporteren. Ook pups kunnen meedoen. Zet die neus maar open en leer de eerste beginselen van het speurwerk van instructeur Krista Kamphuis van Werken met je hond. Meta van der Glind met Flatcoated Retriever Zora demonstreert het werk op het niveau van gevorderden. VOL!

Detectie
Bij detectie zoekt de hond naar een verborgen stof of geurbron. De hond loopt dus niet zoals bij speuren een geurspoor uit, maar gaat zelfstandig op zoek naar een verborgen stof. In de praktijk kom je detectiehonden tegen op Schiphol om de bagage van passagiers te doorzoeken op aanwezigheid van bijvoorbeeld verdovende middelen. Detectie kan op alle leeftijden. Deze workshop wordt ook verzorgt door instructeurs van Werken met je hond. NOG 1 PLEK IN DE OCHTEND!

Eerste hulp voor honden
Super interessant en heel erg handig om kennis te hebben van de eerste hulp voor honden. Nooit meer spijt dat je niet weet wat je moet doen als je hond hulp nodig heeft. Van de hartslag van je hond controleren tot de heimlichgreep. Op welke lichaamssignalen moet je letten? Wat zegt bijvoorbeeld de kleur van het tandvlees van je hond? Je leert het allemaal van Djenna Ploeg van Careteam Prins. NOG 5 PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Massage
Voor de mentale en fysieke balans van je hond kan massage van grote meerwaarde zijn. Aanraking en massage voldoen aan de primaire levensbehoefte om contact te maken. Er is ook steeds meer bekend over de emoties bij honden. Aanraking en massage maken onderdeel uit van één van de positieve emotionele systemen en dragen daarmee bij aan de balans in emoties. Elma Blankenspoor van Kynotrust is opgeleid masseur. Ze vertelt en laat samen met een aantal collega’s graag zien wat therapeutische massage kan betekenen voor je hond. Je gaat het zelf doen tijdens deze workshop. NOG 1 PLEK BESCHIKBAAR IN DE OCHTEND!

Vachtverzorging en trimmen
Fay Scheel is professioneel trimmer en laat zien hoe een Flatcoated getrimd hoort te zijn, welke materialen je daarvoor gebruikt en waar je op moet letten bij het knippen van de nagels. Waar let je op bij het verzorgen van de vacht, borstel je vaak of helemaal niet, was je vaak of helemaal niet en met welke shampoo? Allemaal vragen die Fay graag beantwoord. NOG 4 PLEKKEN BESCHIKBAAR IN DE OCHTEND!

Loslopen en hier komen
Het is niet alleen mooi, maar ook super belangrijk om in verbinding te zijn met je hond tijdens het loslopen. Ook ‘hier komen’ heeft te maken met verbinding. Ervaar je met één of beide uitdagingen? Wil je beter begrijpen waarom je hond de ene keer zo mooi in contact met je is tijdens het loslopen en de andere keer niet? Kom dan naar de workshop van Jantine Veldhuyzen van Jachthondenschool De Kust. Jantine heeft zelf staande honden, maar heeft menig Flatcoat gezien en getraind. Lees ook het interview over haar visie op de Flatcoated Retriever in het aankomende Flat Magazine (nummer 2, april 2022).

MAAK GRATIS GEBRUIK VAN EEN INDIVIDUELE CONSULTATIE van Jantine Veldhuyzen. Zij is op 27 mei de hele dag aanwezig. Afhankelijk of deze workshop één of twee keer gegeven wordt is Jantine op verschillende momenten van de dag beschikbaar voor tips en adviezen. Wellicht is er ook gelegenheid om even met haar te oefenen. Jantine is ook deskundig in aanleren met behulp van clicker.

Ik doe mee aan de workshops op 27 mei 2022

Van de actieve workshops is mijn voorkeurslijstje
s.v.p. geen workshops dubbel vermelden
Van de theoretische workshops is mijn voorkeurslijstje
s.v.p. geen workshops dubbel vermelden

Reserveringsformulier camping

Ik reserveer graag een plekje op de camping van de Selevia Hoeve tijdens het jubileumweekend (als je dat al gedaan hebt hoeft het niet opnieuw).
Kosten per nacht en twee personen: €17,50

Gegevens

Datum:
mei 27
Kosten:
Evenement Categorie:

Organisator

Bestuur
E-mail:
secretariaat@frc-nl.com

Locatie

De Seleviahoeve
Kooike 2
Werkendam, 4251 NE Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.