Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gedrag- en werkinventarisatie

maart 19

Ben jij benieuwd naar de ontwikkeling van je Flatcoated Retriever op het gebied van gedrag en werktalent. Wil jij je hond beter begrijpen? Wil je weten hoe je een stap extra kunt maken in de ontwikkeling? Of ben je benieuwd als fokker welke eigenschappen aanvullend zijn in de combinatie van ouderdieren in het aankomende fokplan? Het kan allemaal met de GWI.

De GWI is een gedrag- en werk inventarisatie gebaseerd op het gedachtegoed en opzet van de Finse proef en de Retievertest. De test heeft de vorm van een inventarisatie waarbij het gedrag en de werktalenten van jouw Flatcoated Retriever in kaart worden gebracht.

<strong>De opzet </strong>

De GWI kent twee klassen: starters (onervaren) beginners (C-niveau). De proeven worden voor de starters aangepast zodat ook deze honden op gedrag en werktalent beoordeeld kunnen worden.

Het team bestaat uit een jachtkeurmeester, een gedragskeurmeester en een schrijver. Zij gaan samen met de voorjager en hond in ongeveer 30 minuten verschillende jachtpraktijkgerichte proeven langs. De proeven worden aangepast aan het niveau van de hond en zijn baas.

Beide keurmeesters schrijven een verslag waarbij de beoordeling van de werktalenten door de jachtkeurmeester geschiedt op basis van de eisen die gesteld worden aan retrievers bij de praktijkjacht. De inventarisatie van het gedrag door de gedragskeurmeester geschiedt op basis van de laatste neurowetenschappelijke inzichten over emotioneel-motivationeel gedrag, zoals nu al weer een aantal jaren wordt gedaan bij de puppytest, de fokdagtest en de Retrievertest.

Na afloop van de proeven krijg je mondeling en schriftelijk een uitgebreid verslag met op jouw hond afgestemde trainings- en opvoedadviezen. Als je fokplannen hebt met je Flatcoated Retriever, zal het verslag ook voorzien worden van een aanparingsadvies. In dit aanparingsadvies word je geïnformeerd over de eigenschappen die de partner mee zou moeten brengen om de eigenschappen van jouw Flatcoated aan te vullen of te versterken.

Inschrijven kan  tot 5 maart  via ons inschrijfsysteem. Klik op de link <a href=”https://inschrijven.frc-nl.com”><strong>Inschrijfsysteem FRC</strong></a>

Let op: Nog niet eerder ingeschreven voor een evenement? Je moet eerst een account aanmaken onder ‘Mijn profiel’ linkerkolom op de homepage van het inschrijfsysteem.

Gegevens

Datum:
maart 19
Evenement Categorie:
Site:
https://inschrijven.frc-nl.com

Organisator

Begeleidingscommissie FRC

Locatie

De Waltakke Lochem
Bolksbeekweg 7
Lochem, 7241 PH
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *