Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gedrag- en werkinventarisatie (GWI)

november 12 @ 09:30 - 17:00

Op 12 november wordt door de FRC weer een GWI georganiseerd bij De Waltakke in Lochem.

Ben je helemaal blanco wat jachtsport betreft en ben je toch nieuwsgierig naar de jachteigenschappen van jouw Flatcoat? Of ben je bezig met training en ben je benieuwd waar jullie zijn of vraag je je af wat de volgende stap kan zijn? Wil je graag een beoordeling in verband met het voornemen om te gaan fokken? Het kan allemaal met de GWI.

Wat is de GWI?

We noemen het geen test. Het is eerder een inventarisatie van eigenschappen en kwaliteiten die tijdens het doen van verschillende jachtproefjes/jachtpraktijksimulaties door twee deskundigen geëvalueerd worden. Een keurmeester kijkt specifiek vanuit de jachtpraktijk onder andere naar werkstijl, motivatie, samenwerking, neusgebruik, watervrijheid, fysieke en mentale vermogen. De andere keurmeester kijkt onder andere naar spelstijl, sociaal affectief gedrag, zelfvertrouwen en zelfstandigheid, doorzetten en probleemoplossend vermogen.

Voor wie?

De proefjes zijn niet gestandaardiseerd. Ze kunnen elke keer anders zijn en worden ook aangepast aan het niveau van de hond, getraind of ongetraind. De GWI ligt in het verlengde van de puppytest (7 weken), fokdagtest (rond 1 1/2 jaar) en de voormalige Retrievertest. Elke Flatcoated Retriever kan meedoen aan de GWI. Het maakt echt niet uit of je wel of niet aan jachthondensport doet. We passen de instructies en proefjes aan op het niveau en leeftijd van de hond en de kennis en ervaring van de voorjager.

Wat kun je van ons verwachten?

We ontvangen iedere deelnemer in een tijdsvak en we verwelkomen je op dat tijdstip graag met een kopje koffie en iets lekkers. We maken even kennis en stellen je op je gemak. Het is geen wedstrijd. Onze intentie is om in een ontspannen sfeer met elkaar bezig te zijn en samen met jou naar je hond te kijken. De proefjes worden begeleid door de keurmeester en achter elkaar gedaan. Er is dus een op een aandacht voor de eigenaar/voorjager en de hond. Tijdens de proefjes worden observaties bijgehouden ten behoeve van een nabespreking met de eigenaar/voorjager en iedereen krijgt na afloop een schriftelijke rapportage. In de nabespreking maken we graag ruimte voor de uitwisseling en toelichting van de observaties en alle vragen die je daar over hebt zullen naar vermogen beantwoord worden.

Wil je meedoen?

Aanmelden kan via ons inschrijfsysteem. Klik op deze LINK

Gegevens

Datum:
november 12
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Waltakke Lochem
Bolksbeekweg 7
Lochem, 7241 PH
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *