Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gedrag- en werkinventarisatie (GWI)

november 27

€40

Ben jij benieuwd naar de ontwikkeling van je Flatcoated Retriever op het gebied van gedrag en werktalent. Wil jij je hond beter begrijpen? Wil je weten hoe je een stap extra kunt maken in de ontwikkeling? Of ben je benieuwd als fokker welke eigenschappen aanvullend zijn in de combinatie van ouderdieren in het aankomende fokplan? Het kan allemaal met de GWI.

De GWI is een gedrag- en werk inventarisatie gebaseerd op het gedachtegoed en opzet van de Finse proef en de Retrievertest. De test heeft de vorm van een inventarisatie waarbij het gedrag en de werktalenten van jouw Flatcoated Retriever in kaart worden gebracht.

De opzet
Deze GWI kent twee klassen: starters (onervaren) en beginners (C-niveau). Volgend jaar wordt de GWI uitgebreid naar gevorderden.

Het team bestaat uit een jachtkeurmeester, een gedragskeurmeester en een schrijver. Zij gaan samen met de voorjager en hond in ongeveer 30 minuten verschillende jachtpraktijkgerichte proeven langs. De proeven worden aangepast aan het niveau van de hond en zijn baas.

Beide keurmeesters schrijven een verslag waarbij de beoordeling van de werktalenten door de jachtkeurmeester geschiedt op basis van de eisen die gesteld worden aan retrievers bij de praktijkjacht. De inventarisatie van het gedrag door de gedragskeurmeester geschiedt op basis van de laatste neurowetenschappelijke inzichten over emotioneel-motivationeel gedrag, zoals nu al weer een aantal jaren wordt gedaan bij de puppytest, de fokdagtest en de Retrievertest.
Na afloop van de proeven krijg je mondeling en schriftelijk een uitgebreid verslag met op jouw hond afgestemde trainings- en opvoedadviezen. Als je fokplannen hebt met je Flatcoated Retriever, zal het verslag ook voorzien worden van een aanparingsadvies. In dit aanparingsadvies word je geïnformeerd over de eigenschappen die de partner mee zou moeten brengen om de eigenschappen van jouw Flatcoated aan te vullen of te versterken.

Inschrijven kan via tot 10 november via ons inschrijfsysteem. Klik op de link Inschrijfsysteem FRC
Let op: Je moet eerst een account aanmaken onder ‘Mijn profiel’ linkerkolom op de homepage van het inschrijfsysteem als dit nog niet gedaan hebt. Eenmaal een account gemaakt hoef je dat niet steeds opnieuw te doen.

Na de aanmelding ontvang je een bericht over de inschrijving en het tijdstip waarop je verwacht wordt die dag.

Gegevens

Datum:
november 27
Kosten:
€40
Evenement Categorie:

Organisator

Begeleidingscommissie FRC

Locatie

De Waltakke Lochem
Bolksbeekweg 7
Lochem, 7241 PH
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.