Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fokkerijvergadering

oktober 7 @ 19:30 - 22:00

U bent van harte uitgenodigd voor de fokkerijvergadering in oktober. Op de agenda staan belangrijke onderwerpen over de gezondheidsontwikkeling van het ras en de fokkerij van Flatcoated Retrievers.

Ook als u geen fokker bent en geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van het ras bent u van harte welkom om kennis te maken en mee te praten.

De vergadering start om 19.30 met een lezing van Paul Mandigers over Epilepsie bij honden en het ziektebeeld van leukodystrofie. Paul Mandigers is als onderzoeker verbonden aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht en als veterinair neuroloog (en internist) werkzaam bij het Evidensia Dierenziekenhuis in Arnhem. In zijn lezing zal Mandigers ingaan op epilepsie bij honden en hij zal tevens toelichten wat het ziektebeeld is van een leukodystrofie.
Vorig jaar is een leukodystrofie bij een aantal Flatcoatpups uit een nest geconstateerd. De betrokken fokker heeft onderzoek laten doen naar de afwijking van de pups en de FRC hierover geïnformeerd. We zijn de fokker erkentelijk voor het delen van de zorgen rondom de aandoening. In het kader van monitoring van gezondheidsontwikkeling en het inzetten op preventie van de ontwikkeling van erfelijke aandoeningen, heeft het bestuur besloten om het geïnitieerde onderzoek van Paul Mandigers naar deze aandoening te ondersteunen.
Mandigers zal in de lezing ingaan op epilepsie bij Flatcoats en op het ziektebeeld van een leukodystrofie en de status van het onderzoek.

Agenda en notulen worden in de loop van september verspreid via de digitale nieuwsbrief van de FRC.
Ontvangt u de digitale nieuwsbrief nog niet, schrijf u dan nu via het invulformulier op deze website, AANMELDING DIGITALE NIEUWSBRIEF

Gegevens

Datum:
oktober 7
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Begeleidingscommissie FRC

Locatie

De Camp
Bosrand 15-17
Woudenberg, 3931 AP
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *