Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fokdag Balkbrug

november 5

Aan de fokdag doen honden mee in de leeftijd tussen 1½ tot ongeveer 2 jaar.  Je kunt op twee manieren meedoen met de fokdag. Je krijgt een uitnodiging van de fokker van jouw Flatcoated Retriever of je kunt je individueel aanmelden (zie voor aanmelding link hieronder). Ook is iedereen in de gelegenheid zich aan te melden voor een of twee belangrijke gezondheidsonderzoeken.

Fokkers en FRC willen graag dat er zoveel mogelijk nestgenoten meedoen aan de exterieurkeuring en de fokdagtest. We kijken hoe de honden zich ontwikkelen en naar het resultaat van de combinatie van het ouderpaar.

Onderdelen van de fokdag zijn:

  • Exterieurkeuring: een officiële exterieurkeurmeester beoordeelt de honden en er wordt een officieel (digitaal) keurverslag gemaakt. Dit keurverslag telt als één van de twee verplichte showuitslagen mocht je in de toekomst met je reu of teef willen fokken. Het showverslag wordt officieel erkend binnen het Verenigingsfokreglement van de FRC. De kosten voor de exterieurkeuring bedragen € 15,–.
  • Fokdagtest: De fokdagtest is een vervolg op de puptest (op leeftijd van 7 weken).  Het is een ontspannen en speelse test waarbij onder andere gekeken wordt naar apporteren en de manier van samenwerken. Erg leuk om wat meer te leren over het karakter van je hond.
  • Gezondheidsonderzoek Patella Luxatie: Het Patella Luxatie-onderzoek kost € 30,– zonder registratie bij de Raad van Beheer en € 35,– met registratie. De FRC vindt dit onderzoek erg belangrijk en heeft daarom besloten om de helft van de onderzoekskosten voor leden op zich te nemen. U betaalt dan slecht €15,- voor onderzoek zonder registratie en €20,- met registratie bij de Raad van Beheer.
  • Gezondheidsonderzoek ogen (ECVO): De kosten van het ECVO-onderzoek bedragen € 60,– zonder Gonio-onderzoek en € 100,– met Gonio-onderzoek.

Een uitslag met registratie wordt gemeld bij de Raad van Beheer. De gegevens worden opgenomen in een  grote databank. De FRC streeft er naar om regelmatig data-analyses uit te voeren naar erfelijke aandoeningen en op grond daarvan een effectief fokbeleid te kunnen blijven ontwikkelen. Meer over de ontwikkelingen op het gebied van een aantal erfelijke oogaandoeningen in onze volgende Flat Magazine.

Ben je niet uitgenodigd voor de fokdag? Ook dan ben je als lid van de FRC welkom op de fokdag. Je kunt met je Flatcoat deelnemen aan de keuring en/of gezondsheidsonderzoeken

Inschrijven. 

  • Inschrijven voor de fokdag op 5 november in Balkbrug kan vanaf medio september. De informatie vind je onder Fokdag 5 november in de agenda.
  • Er is ook een fokdag op 24 september in Etten-Leur. Inschrijven kan nog tot 1 september.

Wil je sfeer proeven en gezellig komen kijken? Er komen ook weer stands met leuke hebbedingetjes. Je bent de hele dag welkom in de Manege De Diamanthal, Hoogeveenseweg 38, 7707 CH Balkbrug

Gegevens

Datum:
november 5

Locatie

Diamanthal Balkbrug
Hoogeveenseweg 38
Balkbrug, 7707CH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *