Verenigingen & Organisaties

Nederlandse Retriever Verenigingen

Chesapeake Bay Retriever Club Nederland

De Chesapeake Bay Retriever is een jachthond in hart en nieren, die bijzonder goed is te gebruiken bij de jacht op waterwild. Hij zoekt en apporteert aangeschoten wild onder allerlei, vaak erg barre weersomstandig-heden met bijbehorende temperaturen. Zijn min of meer legendarische geschiedenis begint dramatisch genoeg met een schipbreuk.

Curly Coated Retriever club

De Curly Coated Retriever Club Nederland is in september 2005 ontstaan uit de Curly commissie van de FlatCoated Retriever Club. Na een betrekkelijk lange periode de status 'in oprichting' gehad te hebben is de CCRCN in 2007 erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Golden Retriever Club Nederland

De Golden Retriever Club Nederland (GRCN) is opgericht in 1956 en is erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.De GRCN behartigt de belangen van het ras de GOLDEN RETRIEVER.

Nederlandse Labrador Vereniging

Dit is de website van de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV). Hier vindt u veel informatie over ons ras alsmede 'wetenswaardigheden en nieuwtjes', met name over de vereniging zelf

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland

Over de oorsprong van dit ras doen diverse verhalen de ronde, maar aangenomen wordt dat dit nog betrekkelijk jonge ras is ontstaan uit de zogenoemde Red Decoy Dog en later werd gekruist met een leverkleurige Flatcoated Retriever.

Nederlandse Verenigingen en Organisaties

Kankeronderzoek bij dieren

Bij verscheidene hondenrassen komt kanker meer voor dan bij de ‘gemiddelde’ hond. Bekend is dit onder andere bij de boxer, de Flatcoated retriever en de Berner Sennenhond. Bij sommige rassen betreft de toename vooral één type kanker: zo komt botkanker met name frequent voor bij de reuzenrassen

Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging

Op deze site vind u alles wat u wilt weten over het werken met jachthonden. De site van de KNJV beschikt verder over heel veel adressen van trainers, data van wedstrijden en ook recepten voor het bereiden van wild.

Raad van Beheer

Op de website van de Raad van Beheer vindt u alles wat met rashonden te maken heeft in Nederland. Voor vragen over fokken, aanvragen stambomen, het Duurzaam Fokbeleid of het laatste officiéle kynologiche nieuws bent u op deze site op de juiste plaats

Op de website van de Raad van Beheer kunt u via Stambomen Online de afstammimg van rashonden ingeschreven in het NHSB opvragen en uitprinten.

Op de website van de Raad van Beheer vindt u alle gezondheidsuitslagen die zijn uitgevoerd en geregistreerd door de afdeling GGW van de Raad van Beheer in of na 1997.

Stichting Ficca

De oprichters van Stichting FICCA vonden dat er te weinig aandacht gegeven wordt aan het onderzoek wat nodig is om betere behandelmethoden voor kanker bij honden te ontwikkelen.Wat FICCA ook belangrijk vindt is om uit te vinden waarom honden kanker krijgen, daarom steunen wij ook onderzoeken die hier mee bezig zijn.

Buitenlandse Verenigingen en Organisaties

Animal Healt Trust

Op deze site kunt u meer informatie vinden over het onderzoek naar kanker bij flatcoats en de diverse formulieren downloaden die AHT beschikbaar stelt.

Belgian Flatcoated Retriever Club

De BFRC of BelgianFlatcoatedRetrieverclub, is de officilerasvereniging in Belgidie zich op allerlei gebied inzet om het ras zo breed mogelijk in stand te houden en/of te verbeteren op al zijn kwaliteiten

Belgian Retriever Club

De BelgianRetrieverClub is een nationale club die werkt voor de promoties van alle retrieverrassenop gebied van schoonheid en werk.

Deutscher Retriever Club e.V.

De Duitse retriever club site, met veel informatie over Duitse shows en veel links naar de retriever rassen

Fédération Cynologique Internationale

Dit is de site van de FCI, het overkoepelend orgaan voor de kynologie. Alles wat u wilt weten over buitenlandse kennelclubs kunt u hier vinden. Ook is er een zeer uitgebreide buitenlandse show agenda.

Flat-Coated Retriever Society of America, Inc.

Hier vind u de site van de Amerikaanse flatcoated retriever club. O.a. is hier veel te vinden over de Amerikaanse manier van werken met flatcoats en de Amerikaanse rasstandaard

Franse Flatcoated Retriever Club

De Franse retriever club site, Een site met veel uitslagen van de veldwedstrijden die daar worden gehouden en veel uitslagen van shows. Volledig in het Frans maar we willen u deze site toch niet onthouden.

Österreichischen RetrieverClub

De Oostenrijkse retrieverclub heeft een site met veel informatie over de diverse retrieverrasssen. de jaarlijkse clubmatch, werken met retrieversen nog veel meer informatie over de diverse rassen

Retriever Club Schweiz

In Zwitserland vallen alle retrieverrassen onder de Zwitserse retriever club. Een site die goed inzicht geeft in het retriever gebeuren in dit land.

Retriever-club Luxembourg

De Luxemburgse retriever club site, op deze site veel foto's van hun activiteiten en een uitgebreide kalender. De jaarlijkse Clubshow ontbreekt hier natuurlijk niet.

The Kennel Club

De site van de Engelse kennelclub. Alles wat u wilt weten over het showen in Engeland. Verder natuurlijk heel veel extra informatie over de Engelse kynologie.

Vetgen

Interessante website over genetische testen

Zweedse Flatcoated Retriever Club

Dit is de website van de Zweedse Flatcoated Retriever Club