Clubmatch

De Flatcoated Retriever Club organiseert jaarlijks een Kampioenschapsclubmatch (KCM).

Ieder jaar, in principe op de eerste zondag na Hemelvaart, komen er tussen de 300 en 400 Flatcoated Retrievers met hun eigenaren en vaak de hele familie naar dit evenement dat open staat voor alle Flatcoated Retrievers uit binnen en buitenland, zowel leden als niet leden van de FRC.

Behalve dat op deze dag de honden door rasdeskundige keurmeesters op hun exterieur worden beoordeeld, kan men deelnemen aan proefjes die de jachtcommissie elk jaar met veel fantasie en gevoel voor de praktijkjacht voor u uitzet en er is gelegenheid om te winkelen bij diverse standhouders met allerlei benodigdheden voor u en uw hond.

Bovendien is dit de uitgelezen gelegenheid om uw fokker, nestgenoten van uw hond en andere Flatcoated liefhebbers te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen over ons geliefde ras. De Kampioenschapsclubmatch wordt georganiseerd met toestemming en volgens het Kynologisch Reglement van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Met uitzondering van de Jongste Puppy en Puppyklas worden uit iedere klasse 4 honden geselecteerd die geplaatst worden. Iedere 1e geplaatste hond (mits een uitmuntend) gaat aan het eind van de dag naar de erering waar de beste reu en beste teef worden gekozen en uit deze twee wordt uiteindelijk ook de beste Flatcoated van de dag gekozen.
Deze mag zich Clubwinnaar van dat jaar noemen. De beste reu en beste teef komt in aanmerking voor het CAC (Certificat d’Aptitude au Championnat), omdat het aantal inschrijvingen op een Kampioenschapsclubmatch en daardoor de competitie zo groot is, telt het CAC dubbel net als bij de Winner tentoonstelling. Ook uit de beste baby en puppy reu en teef wordt de beste baby en puppy gekozen.

De voorbereiding van dit evenement begint al vroeg. Na de laatste clubmatch wordt al gezocht naar een geschikt terrein, het aanvragen en verkrijgen van toestemming van de Raad van Beheer, het vragen en uitnodigen van de Keurmeesters (de rasspecialisten meestal uit het buitenland en vaak uit Engeland, het land van oorsprong van ons mooie ras). 

Maar zo ongeveer drie maanden voor de clubmatch wordt het druk binnen de werkgroep. De inschrijving wordt geopend en de inschrijvingen moeten worden verwerkt, de catalogus wordt in elkaar gezet en uiteraard worden de bekers en een aandenken voor de exposanten en de medewerkers besteld.

De KCM valt onder de verantwoordelijkheid van de Evenementencommissie.

Bestuurs verantwoordelijke

Mw. Jolande Luyer-Poppe
afbeelding van Jolande Luyer-Poppe
0651529743

Lid

Dhr. Willem Kort
afbeelding van Willem Kort
0616390738

Lid

Dhr. G. Schoneveld
afbeelding van G.Schoneveld
010-4413163