maart 2012

Begeleidingscommissie

De Begeleidingscommissie van de Flatcoated Retriever Club heeft als doelstelling de bijzondere eigenschappen van het ras in stand te houden, respectievelijk te verbeteren. Er wordt verwacht van elk lid dat hij/zij een behoorlijke kynologische kennis heeft als ook een hoge mate van nieuwsgierigheid in het ras ‘Flatcoated Retriever’. De commissie moet zorgdragen dat ze altijd goed op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen om zodoende een goed advies en voorlichting te kunnen geven.

Onderstaand zijn de belangrijkste taken van deze commissie:

Jachtcommissie

Binnen de Flatcoated Retriever Club staat gezondheid en dual purpose hoog in het vaandel. Een belangrijk streven van de FCR is dat de Flatcoat, naast zijn specifieke exterieur, ook wordt ingezet voor het doel waar voor hij van origine voor is gefokt, de jacht! Om de jachteigenschappen op pijl te houden en (beginnende) voorjagers de mogelijkheid te bieden, de jachteigenschappen van  hun Flatcoat te ontdekken en verdere te ontwikkelen is de Jachtcommissie in het leven geroepen.

Activiteiten

De activiteiten worden nu momenteel gecoördineerd door Dhr. Willem Kort binnen de FRC. Regelmatig organiseert men een wandelingen op het strand of een andere mooie plek in Nederland waar het mogelijk is om met een groep honden los te lopen.

Voor de komende activiteiten kunt u het best de activiteiten kalender in de gaten houden.

Op reis met de hond

Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving.

Recent zijn de regels van enkele landen aangepast, hieronder een korte samenvatting van deze wijzigingen. Houd rekening met het volgende:

Project Name 7

Donec aliquet commodo mi, vitae posuere leo elementum sodales. Nunc eu nulla quam. Sed vitae leo scelerisque semper ut a magna. Quisque quis nisi nibh. Aenean erat erat, semper eget rhoncus a, interdum eu magna. Quisque id felis dictum magna pretium euismod non et velit. Etiam quis felis nibh. Pellentesque vehicula velit ac mi adipiscing nec dictum arcu suscipit. Aliquam purus odio, dictum in laoreet ut, vulputate in nisl. Curabitur at ante in ligula lacinia laoreet in quis lacus.